close
Меню

Літній гель для літнього душу

Літній гель для літнього душу

   Хоча вже половина літніх днів позаду, я не втомлююся радіти сонечку і хочу поділитися з вами своїм позитивом. Думала чим би вас побалувати — яскравим, барвистим і соковитим ... А давайте ми з вами сьогодні зробимо ароматний літній гель для душу, який порадує не тільки вас, але і всю вашу родину!

   Цей гель ми будемо робити не з готової основи, а за допомогою моїх улюблених ПАВів: Liquid Crystal Concentrate і кокамідопропілбетаїн. Ці два ПАВа дають не тільки пишну піну при мінімальному введенні, швидко змиваються з тіла, але і не пересушують шкіру. Так, як у нас пора ягід, за основу гелю я взяла гідролати полуниці й малини — вони не тільки нагадують про літо, а й роблять шкіру м'якою і зволоженою. Крім того, я пом'якшила формулу гелю гліцерином і олією солодкого мигдалю. А для того, щоб наш гель був густий і можна було б в нього ввести будь-які скрабіруючі елементи при бажанні, ми будемо загущувати його Ксантан Люксом. Перепробувавши безліч загусників, я зупинилася саме на ньому. Цей ксантан дає густий гель при мінімальному введенні, при цьому виходить густа прозора консистенція.


Отже, давайте приступимо до нашого літнього рецепта:

- Гідролат полуниці й малини - 70,0Феноксиетанол

- Гліцерин - 10,0

- Ксантан Люкс - 1,0

- Олія солодкого мигдалю раф. - 3,0

- Феноксиетанол - 0,8

- Liquid Crystal Concentrate - 7,5

- Кокамідопропілбетаїн - 7,5

- Аромат і барвник

Приготування: відміряємо гідролати, злегка підігріваємо. Зважуємо Ксантан Люкс і вводимо його невеликими порціями при постійному помішуванні міні-міксером. Після отримання консистенції гелю, додаємо гліцерин і мигдальну олію, вводимо консервант, аромат і ПАВи. Якщо ви хочете зробити 2-3 кольори в гелі, ділите на стільки частин, скільки кольорів у вас буде. Я фарбувала шари пігментами для мила, але для цього також може підійти й кандурин. Якщо хочете, щоб шар був прозорий, додавайте олію в непрозору частину. Також ви можете ввести будь-які скрабіруючі частинки. Я зробила кавуновий гель з маком.

Пробуйте, експериментуйте і даруєте близьким радість!

Космецевт Олена Лемещук

Поділіться

0 коментар(и)

Ваш коментар...
close