close
Меню

Матуючий лосьйон для жирної шкіри

Матуючий лосьйон для жирної шкіри

   Минулого разу ми з вами розглядали убтан для жирної шкіри обличчя. Сьогодні, як і обіцяла, хочу поділитися з вами рецептом матуючого лосьйону-бовтанки для жирної й проблемної шкіри. За основу лосьйону ми візьмемо гідролати розмарину і шавлії, які обов'язково сподобаються вашій шкірі. Вони не тільки заспокоюють її, але і регулюють вироблення шкірного жиру. Одним з головних компонентів в нашому лосьйоні виступають оксид цинку водорозчинний і оксид магнію. У парі вони прекрасно знімуть подразнення, запалення, додадуть шкірі матовість і доглянутий вигляд. Не забуваємо також, що жирній шкірі необхідні й кислоти: лимонна і молочна — ось те що треба для звуження та очищення пор. Хоча молочна кислота і виступає в ролі зволожувального агента, до неї на допомогу ми дамо гідрованс і гіалуронові кислоти. Ну і звичайно ж, не забудемо про силу природи та трав: екстракти томату, ромашки й арніки допоможуть вашій шкірі виглядати на всі 100%!

Зацікавило? Тоді приступимо до рецепту:

- Гідролат розмарину і шавлії - 71,5

- Алантоїн - 1,0

- Лимонна кислота - 0,5

- Молочна кислота - 0,5

- Д-пантенол - 2,0

- Гідрованс - 5,0

- Гіалуронова кислота низькомолек. - 1% - 3,0

- Гіалуронова кислота високомолек. - 1% - 3,0

- Цинку оксид вододиспергуючий - 4,0

- Магнію оксид - 2,0

- Крохмаль кукурудзяний - 3,0

- Екстракти гліколь. ромашки, арніки, томата по 1,0

- Алое-вера концентрат - 1,0

- Феноксиетанол - 0,5

   Приготування: відміряємо гідролати та ставимо підігріватися. Розчиняємо алантоїн. Даємо розчину охолонути й додаємо все по черзі. В кінці добре все перемішуємо до отримання розчину молочного кольору і переливаємо в зручну пляшку.

   Користуватися таким лосьйоном найкраще після вмивання, наносити на чисту шкіру, не забуваючи перед нанесенням добре збовтувати.

   Відкрию вам ще одне корисне застосування такого лосьйону: якщо їм розбавити улюблену вашу глину, то вийде чудова масочка для обличчя. Спробуйте змішати глину рассул і морський мул (розбавити мул лосьйоном). А якщо в таку маску додати пару крапель ефірних олій евкаліпта і грейпфрута, ваша шкіра буде вам дуже вдячна.

   Творіть свою красу разом з нами, а я буду радувати вас новими рецептами для здоров'я вашої шкіри.

Космецевт Олена Лемещук

Поділіться

0 коментар(и)

Ваш коментар...
close