close
Меню

Крем для улюбленого чада

Крем для улюбленого чада

   Друзі, в кожній статті я розповідаю вам як зробити свою шкіру ще здоровішою та  доглянутішою. Сьогодні ж я хочу поговорити про найдорожче що у нас є —  про наших діток. Адже у них шкіра так само потребує догляду і турботи, а часом ще й страждає більше, ніж наша. Тому сьогодні я хочу поділитися з вами рецептом дитячого крему, який би підходив для вашої дитини з моменту народження. Єдине протипоказання —  алергічна реакція на складові, яких в нашому рецепті буде по мінімуму.

   Якщо ви виявили у свого улюбленого чада сухість та лущення шкіри, вам на допомогу прийдуть самі дитячі трави у вигляді гідролатів череди та ромашки, які знімають сухість, подразнення і навіть алергічний висип. Крім того, ми будемо використовувати багатющі на зволоження олії: ши, кокосу і рисових висівок. А так само не забуваємо, що перший помічник в дитячій аптечці —  Д-пантенол, який чудово справляється не тільки з сухістю, а й з попрілостями. Так, як дитяча шкіра вкрай чутлива, з ефірних олій я використовую тільки лаванду. Але ви можете зробити крем і без неї, тоді він буде ніжно пахнути травами та кокосом.

Отже, давайте приступимо до рецепту:

ЖФ

- Ксильянс - 3,0

- Олія рисових висівок раф. - 4,0

- Олія кокосу нераф. - 4,0

- Олія ши нераф. - 4,0

- Коньяк манан в сухому вигляді - 0,1

 

ВФ

- Гідролат череди та ромашки - 78,0

- Алантоїн - 0,6

 

АФ

- Д-пантенол - 4,0

- Алое-вера концентрат - 1,0

- Феноксиетанол - 0,8

- Ефірна олія лаванди 10-12 крап. на 100 г крему

   Приготування: в жароміцній ємності зважуємо емульгатор і олії, ставимо на баню топитися. Диспергуємо в них коньяк манан. В іншій ємності відміряємо гідролати, підігріваємо і розчиняємо в них алантоїн. Потім змішуємо обидві фази за допомогою міні-міксера до однорідного стану. Після охолодження вводимо активи та консервант.

   Використовувати такий крем найзручніше в тубі, або дозаторі, особливо якщо у вас маленька дитина і все повинно бути під руками.

   І наостанок, хочу побажати здоров'я вам і вашим діткам. Слідкуйте за нашими випусками, попереду ще багато цікавого!

Космецевт Олена Лемещук

Поділіться

0 коментар(и)

Ваш коментар...
close