close
Меню

Тонік з фруктовими кислотами

Тонік з фруктовими кислотами

 Ми продовжуємо розповідати про відновлення шкіри в осінньо-зимовий період. Минулого разу ми з вами робили очищаючу гідрофільну олійку, тепер черга за тоніком. Як завжди хочеться чогось економно-універсального, придатного всім типам шкіри. І вихід є!

 

   Сьогодні я розповім вам про тонік, який не тільки очистить вашу шкіру, але і зволожить її, додасть сяючий свіжий вигляд, звузить пори, зміцнить капілярну сітку. А головним дійовим компонентом у нашому тоніку виступлять вже улюблені багатьма фруктові кислоти, які так зручно застосовувати у вигляді готового комплексу. Гідролат зеленого чаю очищає пори, усуває сухість шкіри, стимулює клітинну діяльність, знімає втому і перешкоджає процесу старіння. Зволожуючі таланти фукогелю відомі нам давно, тому без нього ми також не обійдемося. А для ще більшого очищення і зволоження шкіри я візьму водорозчинну олію авокадо і борну кислоту.

 

А тепер рецепт:

 

- Вода мінеральна без газу 20,0

- Борна кислота 2,0

- Гідролат зеленого чаю 69,5

- Комплекс "Фруктові кислоти" 3,0

- Водорозчинна олія авокадо 2,0

- Фукогель 3,0

- Феноксиетанол 0,5

 

Приготування: відміряємо воду і ставимо на водяну баню грітися. Зважуємо борну кислоту і розчиняємо в гарячій воді, помішуючи. Потім залишаємо розчин остигати до 40 °С і додаємо до нього гідролат. Все перемішуємо скляною паличкою, після чого додаємо решту компонентів по порядку, не забуваючи про консервант. Готовий розчин переливаємо в зручну пляшку з розпилювачем.

 

Користуватися таким тоніком можна щодня після вмивання. А що робити далі для того, щоб підживити і захистити шкіру під час перебування на вулиці, я вам розповім в наступному випуску.

 

Космецевт Олена Лемещук

Поділіться

0 коментар(и)

Ваш коментар...
close