close
Меню

Хна і басма для волосся як універсальний догляд за шевелюрою

Хна і басма для волосся як універсальний догляд за шевелюрою

    Хна і басма є натуральними рослинними пігментами, які надзвичайно корисні для здоров'я волосся: від коренів до самих кінчиків ці фітобарвники впливають самим цілющим чином. Однак сучасні жінки, розбещені різноманітністю догляду за волоссям, все-таки знайшли недоліки у хни і басми. Про них ми теж розповімо.

   Фітокраски для волосся — хна і басма — завоювали цілу армію шанувальників, воно й не дивно. Розкішний мінеральний і вітамінний склад цих рослин несе волоссю здоров'я, забезпечує ефект ущільнення волоса, профілактує посіченість кінчиків. Волосся, що регулярно фарбується хною і басмою, виглядає об'ємнішим, густішим і ефектнішим.

   Рослинні барвники дуже дбайливо ставляться до природного кольору волосся, при фарбуванні він не порушується, а поглиблюється. З кожною процедурою фарбування хною інтенсивність рідного пігменту волосся поглиблюється, а блиск посилюється. Для тих, хто віддає перевагу фарбуванню хною і басмою, перехід на хімічні барвники різким бути не може: ламінуюча здатність фітопігментів характеризується дивовижною стійкістю. Обволікаюча плівочка, що надає блиск волосяного стрижня, зберігається кілька місяців.

Плюси і мінуси використання хни і басми

Мінуси хни і басми при догляді за волоссям дуже нечисленні в порівнянні з плюсами. Говорити про шкоду використання натуральної хни або басми не доводиться: фарбування проводиться не так вже й часто, перукарі радять оновлювати колір раз в 4-5 тижнів (то ж стосується і масок на безбарвній хні). При такому графіку нашкодити шевелюрі або шкірі голови аж ніяк не вийде. Проте, наведемо мінуси використання хни і басми в перукарському аспекті:

- іноді слабо зафарбовують сивину (шукаємо індивідуальну ідеальну пропорцію),

- несумісні з сучасними фарбами для волосся на аміачній і безаміачній основі (тут треба вибрати якийсь один підхід до фарбування),

- розпрямляюче впливають на волосся з хімічною завивкою (легко уникнути),

- при фарбуванні сухого волосся вимагає особливого підходу (регулярні зволожуючі маски йдуть на користь шкірі голови і пасмам),

- може вигоряти при постійному впливі сонячних променів (носити влітку капелюшки і шовкові хустки — модно).

Як видно, будь-який з перерахованих мінусів легко коригується, адже косметичних компонентів для зволоження, живлення і кондиціонування волосся не злічити. Коротко резюмуємо: хна і басма варті вашої уваги, якщо ви вирішили взяти курс на натуральний догляд за шевелюрою. Крім того, татуювання мехенді досі в тренді, влітку можна прикрасити тіло загадковими візерунками із хни.

Ваша Зульфія

Поділіться

0 коментар(и)

Ваш коментар...
close