close
Меню

Дігтярне мило для шкіри і волосся

Дігтярне мило для шкіри і волосся

   Дігтярне мило — перевірений століттями косметичний засіб, що використовують для боротьби з вугруватою шкірою і лупою. Плюси цього простого засобу очевидні: зниження сальності шкіри, очищення пор, профілактика чорних крапок і загальне оздоровлення. Брусок сучасного дігтярного мила містить не тільки дьоготь, але і пом'якшувальні речовини, тому міфи про пересушування шкіри навіть слухати не станемо. Після будь-якого очищення шкіру зволожують і живлять, тому в розрізі косметичного догляду дігтярне мило — лише очищаючий продукт.

Як очищати шкіру милом, як використовувати дігтярне мило? Питання, здавалося б, просте, однак очищати шкіру милом треба вміти. Як з'ясували дерматологи, шкіра будь-якого типу відмінно реагує на очищення шкіри мильною піною: одні збивають її помазком для гоління, більш просунуті косметісти використовують спеціальну сіточку для збивання мила в крем-піну, яка за консистенцією нічим не відрізняється від балонної піни для гоління.

 

Очищення шкіри дігтярним милом: маленький секрет косметологів

   Переваги вмивання піною дігтярного мила помітні одразу: ніжна дрібнобульбашкова кремова пінка легко проникає в пори і нерівності шкіри, забираючи все забруднення і надлишок сального секрету. Технологія вмивання в цьому випадку трохи інша — на вологу шкіру обличчя щільним шаром наноситься збита мильна піна, після чого ніжно-ніжно, немов вбиваючи піну в шкіру, починаємо очищення. Обробивши таким чином обличчя, можна пройтися безпосередньо подушечками пальців по шкірі і змити відпрацьовану піну. Після такого умивання неодмінно задійте тонік і зволожувач на гіалуроновій кислоті. Через тиждень подібних «танців» шкіра стане рівною, ніжно-матовою і перестане турбувати висипаннями. Вже за два тижні ви помітите явне скорочення числа чорних крапок і новий — рівний — тон шкіри.

   Очищати шкіру дігтярним милом — нескладно і дуже ефективно, такий метод освіження шкіри можна сміливо рекомендувати підліткам, які тільки вчаться доглядати за шкірою. Спеціально для них ми створили рецепт дігтярного мила з лавандою та лимоном. Якщо вам не дуже до душі сильний аромат дьогтю як такого, вводьте в мило або миючі засоби ефірну олію дьогтю — ця інноваційна речовина володіє всіма корисними властивостями дьогтю, при цьому пахне не так пронизливо

Дігтярне мило як антисептик і дезодорант   

   До речі, про запах дьогтю. У змивній косметиці (мило, шампунь, гель для душу) аромат березового дьогтю не настільки сильний як може здатися. Зате дезодоруючі, антисептичні, загоюючі та пом'якшувальні властивості дігтярної формули припадуть вам до душі. Введення дьогтю в мило становить 1-10%, ефірної олії — до 0,5%. Комбінуючи ефірну олійку дьогтю з цитрусовими можна домогтися ніжного аромату, проте найкраще в парі з дьогтем пахне лаванда.

   Для густоти волосся дігтярне мило навряд чи допоможе, але знизити сальність скальпу і побороти лупу допоможе. Не обов'язково робити саме дігтярне мило, пам'ятайте, що і дьоготь і його ефірну олію зручніше вводити в шампуні — так ви отримуєте класичну формулу догляду, приправлену цікавою чорносливовою ноткою березового дьогтю. Дігтярний шампунь добре знімає свербіж і сухість шкіри при псоріазі і сухій себореї, дерматологи рекомендують використовувати такий догляд в особливо складні періоди перебігу шкірних хвороб.

Рецепти дігтярного мила для шкіри і волосся

Дігтярне мило «Лаванда й лимон», 100 г  

   Дігтярне мило містить в своєму складі ефірну олію дьогтю — за силою впливу вона є дуже потужною речовиною. При цьому, косметичний продукт пахне не стільки березовим дьогтем, скільки лавандою, чия ефірна олія теж вельми вдало вписалася в рецепт. Лимон відмінно освітлює шкіру, стираючи сліди від прищів, а також надає тонкого ніжного аромата брускові мила.

- мильна основа «Вівсяне молочко і ши» — 95 г

- ефірна олія дьогтю — 10 крапель

- ефірна олія лаванди — 15 крапель

- ефірна олія лимону — 15 крапель

Створення мила з основи просте: розплавте, введіть ефірні олії, перемішайте і залийте в формочку.

 

Мило «Дігтярне класичне», 100 г   

   У класичній формул дігтярного мила зазвичай присутні 8-10% березового дьогтю, тому сміливо можете посилити концентрацію. У нашому рецепті дьогтю всього 5%, однак в складі є ще й ефірна олія лаванди. Цим квітковим ароматом завжди було прийнято перебивати надто яскравий шлейф дьогтю.

- мильна основа «Crystal Triple Butter» — 94 г

- дьоготь березовий — 5 г

- ефірна олія лаванди — 1 г.

На водяній бані або в мікрохвильовій печі розтопить мильну основу, введіть ефірні олії, перемішайте і залийте в формочку. Якщо ви зважилися на мило з дьогтем уперше, завжди можна зробити пробник: 20-грамовий брусок допоможе вам зрозуміти всю красу дігтярного догляду за шкірою.

Ваша Зульфія

Поділіться

0 коментар(и)

Ваш коментар...
close