close
Меню

Сухий шампунь — що це і як створити в домашніх умовах

Сухий шампунь — що це і як створити в домашніх умовах

   Сухий шампунь — чудовий косметичний продукт, який може замінити миття волосся класичним шампунем. Авжеж, на постійній основі очищати волосся сухим шампунем не вийде, проте важливо знати його переваги і вміти створювати такий безводний косметичний засіб.

   Життя наше є непередбачуваним, тим і цінне: іноді голову важливо освіжити надзвичайно швидко, а часу немає. Іноді навіть води під рукою немає — то водоканал підкачає, то обставини. Отже, сухий шампунь в таких умовах стає кращим другом людини. Як же він працює? Сухі пудрові компоненти цієї безводної косметичної формули легко абсорбують (поглинають) надлишки шкірного жиру зі шкіри голови і волосся. У скрутному становищі такий догляд здасться вам королівським!

   Сухий шампунь створити просто: потрібно змішати в кавомолці або гріндері необхідні компоненти. В їх число традиційно входить глина, крохмаль, харчова сода (жиропоглинальні речовини), а також ефірні олії з себорегулюючою дією (апельсин, неролі, лаванда, лимон, розмарин, грейпфрут, кедр).

Застосування сухого шампуню освіжає волосся, знімаючи зайву сальність і даруючи відчуття легкості. Сучасні дівчата знайшли спосіб ідеального нанесення безводного шампуню на волосся — макіяжна кисть робить це краще за все.

 

Як користуватися сухим шампунем: рекомендації та рецепти

   Перед «сухим» миттям голови важливо добре розчесати волосся, зробіть хоча б по 20 помахів гребінцем в чотирьох напрямках, після чого приступайте до обробки коренів волосся сухим шампунем. Кисть для макіяжу слід вмокнути в пудроподібний шампунь, наносити засіб на прикореневі ділянки шевелюри. Проходячи по проділах, ви швидко обробите всю голову. Тепер потрібно зачекати 15 хвилин — нехай пудрові субстанції поглинуть увесь зайвий жир з коренів, потім потрібно знову прочесати всю масу волосся у всіх напрямках. Корисною буде масажна щітка з натуральної або напівнатуральної щетини, а також частий гребінь.

Рекомендації щодо застосування сухого шампуню зводяться до двох пунктів:

- сухий шампунь є «аварійним» засобом для освіження волосся, замінити повноцінне миття і кондиціонування він не здатен;

- підбирайте ефірні олії за типом свого волосся, олійки створюють не тільки приємний аромат, але і є корисними для волосся.

Нижче даруємо вам рецепти сухого шампуню для брюнеток і блондинок.

 

Сухий шампунь для темного волосся «Хіппі», 50 г

   Брюнетки оцінять сухий засіб для освіження волосся, в якому є темний порошок какао (продається в будь-якому гастрономі) і кукурудзяний крохмаль. Ефірні олії створюють приголомшливий аромат, який тримається на волоссі довго і перетворює «сухе» миття волосся в аромапроцедуру.

- крохмаль кукурудзяний — 20 г

- какао в порошку — 20 г

- глина червона — 10 г

- ефірна олія грейпфруту — 9 крапель.

- ефірна олія кедра атласького — 4 краплі

- ефірна олія іланг-ілангу — 2 краплі.

   У гріндері або кавомолці змішати сухі речовини, після чого додати ефірні олії та перемішати сухий шампунь паличкою. Зберігати такий шампунь потрібно в зручній для вас тарі.

 

Сухий шампунь для світлого волосся «Русалочка», 50 г

   Блондинки повинні витягти максимум користі при безводному митті волосся цим сухим шампунем, адже харчова сода і біла глина поглинають шкірний жир, надаючи волоссю прикореневий об`єм.
 Ніжний аромат лимону та лаванди піднімає настрій і дуже корисний для вашої шевелюри, біляві панянки.

- сода харчова — 20 г

- глина біла — 10 г

- крохмаль кукурудзяний — 20 г

- ефірна олія лимону —6 крапель

- ефірна олія лаванди — 3 краплі

- ефірна олія неролі — 2 краплі.

У кавомолці змішати глину, крохмаль і соду, ввести (по краплі) в суху суміш ефірні олії. Перемішувати акуратно паличкою, після чого пересипати в зручний контейнер.

Сухий шампунь стане вам надійним помічником в умовах, коли води під рукою немає, а виглядати на мільйон конче необхідно. Такий косметичний трюк знати важливо і потрібно: життя повне несподіванок!

Ваша Зульфія

Поділіться

0 коментар(и)

Ваш коментар...
close