close
Меню

Охолоджуючий спрей для літа — рятуємося від спеки

Охолоджуючий спрей для літа — рятуємося від спеки

Охолоджуючий спрей для літа — рятуємося від спеки

   Спрей з охолоджуючим ефектом — чудовий засіб для спекотної пори року. Сьогодні мова піде про те, які косметичні компоненти з інтернет-магазину «Зульфія» допоможуть охолодити шкіру.

   Охолоджуючий спрей приносить тимчасовий ефект, зате як приємно окропити розпалену шкіру обличчя і тіла м'ятною прохолодою! Саме на похідних м'яти прийнято будувати формулу подібних спреїв. Плюс зволожуюча база, наприклад, Kemiderm Vegetal, Patch2O або Aquaxyl.

   Ментол — наше все, коли косметиці потрібно надати освіжаючий, охолоджуючий або навіть заморожуючий ефект. Останнє широко використовується в спортивній медицині: спрей-заморозка часто фігурує як експрес-засіб для полегшення болю при розтягуванні м'язів, забиттях. У нашому випадку такий потужний ефект не потрібен, тому концентрацію ментолу в спреї зробимо мінімальною. Або візьмемо ефірну олію мʼяти — як оптимальний варіант.

 

 Як зробити охолоджуючий спрей для тіла

   Рецепт спрею простий, як все геніальне: основою виступає вода (95%), в яку додано спирт як розчинник (1%), зволожуючий агент (3%) і охолоджуючий iнг (1%). Консервант теж не забудемо 

 

 Рецепт охолоджуючого спрею для спекотного літа

   Змішавши простий набір компонентів, отримуємо відмінний косметичний засіб, який не тільки охолоджує шкіру, але і зволожує її. Завдяки флакону-розпилювачу, чудо-водичка тонким шаром покриває шкіру і приносить полегшення. Для тих, хто любить різноманітність, можна ввести в цю формулу 10 крапель ефірної олії лаванди — аромат стане чарівним, а спрей набуде заспокійливоï властивості.

Спрей для тіла «Літня прохолода», 100 мл

- гідролат мʼяти — 95 г

зволожуючий актив Patch2O — 3 г

ефірна олія м'яти перцевої — 1 г

- спирт ізопропиловий — 1 г

- консервант феноксиетанол — 10 крапель.

   Змішати спирт і ефірну олію, в воді розчинити зволожуючий агент. Обидві фази змішати, законсервувати і енергійно збовтати. Охолоджуючий спрей «Літня прохолода» готовий.

 

   Подібні спреї обовʼязково повинні містити зволожуючу фазу, інакше ефект охолодження не буде таким дієвим. Відмінно підійде гіалуронат натрію, гідролізат протеїну, колагеновий екстракт, зволожувач Hygroplex HHG.

   Купити мило «Ментол і мʼята» можна в розділі Готова продукція: мʼятне мило і спрей прекрасно доповнюють одне одного і профілактують набряклість тканин влітку. Не знали? 

   Впевнені, ви високо оціните допомогу охолоджувалки-зволожувалки в літню пору. Мʼятний спрей можна зробити і на ментолі (кристалики швидко розчиняються в спирті), але тут треба бути обережними з дозуванням, щоб замість охолоджуючого ефекту не отримати заморозку 

   На 100 мл спрею знадобиться максимум 0,5 грама кристалічного ментолу, не більше! Тому рекомендуємо все ж ефірну олію — вона діє м'якше і триваліше.

 

Ваша Зульфія 

 

Статті по темі:

Поділіться

0 коментар(и)

Ваш коментар...
close