close
Меню

Легкі ніжки

Легкі ніжки

Красиві ніжки бігли по доріжці ...

Сонечко з кожним днем ​​все більше пригріває і змушує нас одягати більш відкриті та екстравагантні речі. Коротка спідничка і що-небудь на підборах - улюблений стиль дівчат всіх часів і народів. Погуляти, покрасуватися, пустити пил в очі, зібрати купу компліментів. І яке це блаженство каблучок зняти!!! Кожній дівчині знайомі ці відчуття втомлених ніжок, тому сьогоднішній рецепт присвячений прекрасній половині людства. Хоча тим, хто страждає від варикозу, наш засіб так само обов'язково допоможе. У рецепті залучений цілий фітококтейль з екстрактів, олій і комплексу для ніг. Подбайте про ваші ніжки — вони вам ще знадобляться!

Для крему я взяла олію волоського горіха і насіння кавуна недарма: вони чудово зволожують шкіру і, що найважливіше, зміцнюють стінки капілярів. Ментол — давно перевірений засіб для зняття втоми та набряклості в ногах. Також хочу звернути вашу увагу на гідролат ялівцю — в парі з ментолом він дає потужний лімфодренаж і протинабрякову дію.

А щоб закріпити успіх нашого крему, я використовувала цілий фітококтейль з екстрактів і комплексу для ніг, які сприяють поліпшенню лімфо- і кровотоку, а також зміцнюють венозну сітку.

Отже, давайте за порядком:

ЖФ

- Ксильянс - 3,0

- Стеаринова кислота - 2,0

- Олія волоського горіха раф.- 10,0

- Олія насіння кавуна раф. - 5,0

- Каприлово-капрікові тригліцериди - 5,0

- Ментол - 2,0

ВФ

- Гідролат ялівцевих ягід - 60,0

- Алантоїн - 1,0

АФ

- Феноксиетанол - 0,8

- Комплекс "Від тяжкості в ногах" - 10,0

- Кетон малини 10% спиртовий розчин - 1,0

- CO2-екстракт каштана - 1,0

- CO2-екстракт подорожника - 0,2

- CO2-екстракт розмарину - 0,1

- Ефірна олія лимону 10 крап., м'яти 5 крап.

Приготування: в жароміцній місткості зважуємо емульгатори та олії, топимо на водяній бані. Потім зважуємо ментол і розчиняємо у ЖФ. Відміряємо гідролат, підігріваємо його і розчиняємо в ньому алантоїн. Пам'ятаємо, що гідролат не варто перегрівати, щоб зберегти всі корисні властивості. Після цього змішуємо ЖФ і ВФ за допомогою міні міксеру. Ми залишаємо остигати до температури 40ºС, періодично помішуючи. Після охолодження можна вводити активи, ефірні олії та консервант.

Радуйте ваші ніжки й вони вам будуть вдячні!

А в наступних випусках я вам розповім, як за допомогою косметичних засобів зберегти красу і молодість. Не пропустіть!

Космецевт Олена Лемещук

Поділіться

0 коментар(и)

Ваш коментар...
close