close
Меню

ВВ-крем власноруч: покращений рецепт

ВВ-крем власноруч: покращений рецепт

   Загальний улюбленець — ВВ-крем, років зо п'ять впевнено посідає перше місце в рейтингу мастхевів декоративної косметики. Простий, зрозумілий і надійний тонально-доглядальний крем повинен бути в кожній косметичці, не обов'язково користуватися ним щодня, але мати такий універсальний косметичний засіб корисно.

   У кожної з нас час від часу може виникати аварійна ситуація: шкіра виглядає не дуже, а зовнішній вигляд потрібен не менш як на мільйон долярів. Вихід є — ВВ-крем зволожить і розгладить шкіру, надасть їй рівного тону і свіжого вигляду на весь день. Японські космецевти після винаходу «бібіка» зробили ще пару ривків, порадувавши покупців його похідними — СС-і DD-кремами. Голова йде обертом, але в цих кремах є відмінності, здогадуєтеся які? Вірно — літери.

 

Чим відрізняється ВВ-крем від СС-крему, СС-крем від DD-крему, а DD-крем від ВВ-крему?

ВВ-крем (скор. від Blemish Balm) — це тональний засіб, покликаний приховати недоліки шкіри і захистити від УФ-променів. Покриваний та легкий тональний крем «згладжує» загальний тон шкіри, стаючи універсальним денним кремом. В результаті ми маємо личко з бездоганним тоном, на яке легко наносити рум'яна, бронзер, тіні та іншу декоративку. Наносять бібік пальцями або пензлем. В останньому випадку покриття буде виглядати максимально природним.

СС-крем (скор. від Color Control) — це тонуючий склад, який «грає» з кольором шкіри, заглушаючи почервоніння, темні кола, куперозну сітку. У деякому роді, це симбіоз консілера і тонального сонцезахисного крему. Його текстура набагато легше, ніж у ВВ-крему, тому СС-крем дуже люблять підлітки з примхливою ​​шкірою і власниці жирної шкіри. Достатньо обробити проблемні ділянки точково, а потім затонувати личко ще одним легким шаром СС-крему — вологий спонж або плоска кисть будуть вельми до речі.

DD-крем (скор. від Daily Defense) — крем для комплексного догляду за шкірою в денний час. До його талантів зарахуємо антиоксидантний захист, УФ-оборону, зволоження і вирівнювання тону шкіри. Все це — без відчуття важкості, за рахунок присутності в формулі інноваційних силіконів і мінеральних компонентів. Особливими тональними талантами «дідік» не володіє, однак оптичні модифікатори в його складі візуально розгладжують зморшки.

Резюмуємо: ВВ-крем і СС-крем відрізняються текстурою, DD-крем і СС-крем відрізняються покриваністю, а ВВ-крем і DD-крем відносяться до різних родин косметики, перший є тональним засобом, в той час як другий — це денний догляд з оптичним модифікатором. Який з них краще — підкаже ваша шкіра та її стан, корисно мати кілька кремів на різні пори року або події.

ВВ-крем традиційно вважається оптимальним вибором для нормальної шкіри, на якій немає висипань або недосконалостей, СС-крем буде корисним проблемній, гіперпігментованій, куперозній шкірі, а DD-крем візуально згладить зморшки. Всі ці креми мають вбудований захист від УФ-променів і гарантують легке, напівпрозоре покриття природного відтінку.

 

Як зробити ВВ-крем власноруч?

   Зробити ВВ-крем в домашніх умовах під силу кожному, якщо знати формулу і магазин, де можна придбати компоненти. Широкий асортимент інтернет-магазину «Зульфія» нікого не залишить байдужим, особливо розділ «Мінеральна косметика».

Рецепт ВВ-крему в домашніх умовах

   Зробити ВВ-крем в домашніх умовах нескладно, вам знадобиться емульсія і пара-трійка мінеральних компонентів, які нададуть звичайному крему покриваність, легкість розподілу і потрібний відтінок. Крем наносять по-різному: спонжем (вологим і сухим), пензлем, пальцями.

- гідролат гамамелісу — 35 г

- батер манго — 3 г

- олія мигдальна — 1 г

силікон-флюїд — 3 г

- емульгатор «Планта-М» — 3 г

- віск лотоса — 1 г

гіалуронат натрію високомолекулярний — 0,25 г

- СО2-екстракт фіалки — 0,5 г

- міка шовкова ультратонка — 2 г

Extender White RonaFlair — 2 г

- мікс-концентрат пігментів — до потрібного тону

- консервант феноксиетанол — 0,3 м

 

На водяній бані-1 (масляна фаза) розтопити віск, олії-батери, емульгатор.

На водяній бані-2 (водна фаза) підігріти гідролат і дати набрякнути гіалуронатові натрію, після збити гелік до однорідності.

 

Обидві фази однакової температури змішувати 3-4 хвилини, ввести екстракт. Додавати силікон-флюїд по краплях, постійно помішуючи загусаючу й легку емульсію. Далі настає етап підмішування мінерального пігменту, тут треба бути дуже обережним, вимішуючи загальну масу майбутнього бібіка. Перевіряйте тон крему, що готується, на обличчі або внутрішній стороні зап'ястя — цей процес може затягнутися.

Готовий ВВ-крем потрібного відтінку законсервуйте і перекладіть в чисту баночку або диспенсер.

Впевнені, що ви вже зрозуміли що ВВ-крем можна отримати, змішавши мінеральну пудру і денний крем, в такому випадку починайте експеримент з одноразової дози і використовуйте для змішування плоский пензлик — результат вас приємно здивує.

P.S. Ми не розповіли вам про ЕЕ-креми, що сприяють злущуванню шкіри та її здоровому сяйву. Але впевнені, що цю тему ми неодмінно розкриємо в наступних записах блогу «Зульфії».

Ваша Зульфія

Поділіться

0 коментар(и)

Ваш коментар...
close