close
Меню

Корейський догляд: 10 кроків для бездоганної шкіри

Корейський догляд: 10 кроків для бездоганної шкіри

Корейський догляд: 10 кроків для бездоганної шкіри

   Корейський догляд підкорив європейок так само швидко, як і корейська косметика. Як доглядати за шкірою в ключі K-Beauty, поговоримо в сьогоднішньому блозі.

   Наші читачі напевно прочитали чимало літератури по догляду за шкірою, сьогодні в фаворі поради японських і корейських косметологів: Чізу Саекі і Шарлотта Чо видали по цілій книжці. У своїх працях прославлені дерматокосметологи детально розглянули всі аспекти підтримки шкіри в ідеальному стані, а не тільки мультиступенчатий щоденний ритуал краси. Найцікавіше в різниці нашого звичного і східного догляду за шкірою ми приберегли на потім.

   Зараз розглянемо 10 кроків, які забезпечують корейським жінкам заповітну білизну, зволоженість і молодість шкіри

Корейський догляд за шкірою: 10 кроків

   Корейський косметолог Шарлотта Чо в своїй книзі «Корейські секрети краси, або Культура бездоганної шкіри» розписала оптимальний догляд за епідермісом. Він вмістився рівно в 10 ступенів, і дотримання такого графіка гарантує кореянкам бездоганну шкіру. Європейки використовують від сили 5 ступенів, при цьому виглядають пречудово. Отже, порівнюємо.

 

#1 Зняття макіяжу з очей та губ

   Дбайливе очищення шкіри від макіяжу — перший крок для краси, спати з мейкапом не прийнято ні в одній країні світу. Корейці дбайливо винайшли серветки для зняття макіяжу на масляній основі — так ризик розтягування шкіри зводиться до мінімуму, а туш, помада, підводка або блиск для губ знімаються в одну мить. 

 

#2 Очищення обличчя гідрофільною олійкою

   Кореянки дуже педантичні, люблять макіяж, а ще вміють його знімати. У них в ходу просте правило: скільки часу пішло на нанесення макіяжу, стільки ж треба витратити і на його зняття.  Інакше шкіра образиться. Гідрофільна олійка — винахід азіатів, які без ВВ-крему на вулицю не виходять, оскільки панічно бояться пігментних плям (в Південно-Східній Азії білосніжна шкіра цінується дуже високо).

   Поряд з гідрофільними засобами затребувані також пінки, мило, ензимні пудри і муси, що глибоко очищають шкіру від залишків косметики.

 

#3 Зволоження

   Після очищення шкіру треба терміново зволожити, не дозволяючи їй втрачати дорогоцінну вологу. Тут азіатські косметологи одностайні у своїй думці: зволожувач-тонер на гіалуронці важливо нанести на обличчя протягом перших трьох секунд після вмивання.

   Корейські тонери — це не тонік. Засіб створений, в основному, на базі гіалуронової кислоти і покликаний зволожити шкіру, готуючи до наступного етапу догляду. На вигляд це ріденький гель або просто водичка (ви і самі добре знаєте, що розчин низькомолекулярного гиалуронату натрію саме так і виглядає).

 

#4 Активний догляд (есенція, ампула)

   Корейський догляд за шкірою неможливо уявити без активів з есенцій або ампул — це улюблений засіб кореянок, які панічно бояться втратити еластичність шкіри. Есенції містять низько- і ультранизькомолекулярні біоактиви, що діють на клітинному рівні. Це не сироватка, як можна подумати — за силою впливу есенція слабкіше.

 

#5 Сироватки

   Сироватка — найпотужніший етап впливу на шкіру, по концентрації в кілька разів сильніше есенцій і ампул. Саме тому сироватки прийнято наносити прицільно, різні склади одночасно борються з різними проблемами шкіри: де гiперпiгментацiю треба освітлити, де ліфтинг-ефект створити, де прищик підсушити.

   Три-чотири сироватки на поличці у ванній — для кореянок нормально, більшу кількість — явний перебір.

#6 Маска

   Кореянки люблять маски, але для них звичкою є маски-листи, просочені потрібним складом. Патчі під очі і на губи теж сюди відносяться. Маски в листах містять що душі завгодно, у кожної кореянки їх повним-повнісінько, як то кажуть, на всі випадки життя.

 

#7 Крем для шкіри навколо очей

   Крем під очі має легеньку консистенцію, його накладають по-різному: після сироваток, есенцій, ампул або ж без додаткової підкладки.

 

#8 Крем для обличчя та шиї

   Корейський догляд за обличчям не грунтується на кремі, як у європейських красунь. Високотехнологічна нація давно зрозуміла, що молекули крему занадто великі, щоб по-справжньому допомогти з вирішенням проблем шкіри. Тому основний догляд у кореянок змістився в бік есенцій і сироваток (кроки № 4 і 5), а крем потрібен лише для створення захисної водно-жирової плівочки. Саме цей захисний шар береже шкіру від трансепідермальної втрати вологи.

 

#9 Нічна маска, або сліпін-пак

   Маска нічна покликана глибоко зволожити шкіру і забезпечити її поживними речовинами. Такі сліпін-паки схожі на жирненькі крема, вони довго вбираються. Тому зранку шкіра теж масніє, але це є одною з переваг нічного догляду: після змивання шкіра виглядає доглянутою, відпочившою, зволоженою. Такий нічний догляд потрібен шкірі 1-2 рази в тиждень, не частіше.

 

#10 Крем для захисту шкіри від сонця

   Де-не-де, а в Азії жінки звикли ховати шкіру від агресії УФ-променів: жовтувата шкіра миттєво покривається неестетичними коричневими плямами, які потім вивести ой як складно! Ось чому профілактиці гіперпігментації приділяється така підвищена увага.

   ВВ-крем або будь-який денний крем неодмінно містить сонцезахисні фільтри, 20-50 є нормою. Що б не трапилося, кореянка ніколи не пропустить крок №10 — крем з потужним SPF давно став мастхевом.

   Втомилися читати? В реальності це все куди швидше (15 хвилин максимум), проте європейські косметологи відзначають ось який момент: монголоїдна і європеоїдна раса все ж відрізняються, тому догляд по-азійськи не обов'язково ідеальний для світлошкірих європейок, і навпаки. Епідерміс азіатських дам дещо товщий, йому потрібно більше вологи — звідси і тенденція до багатошарового мегазволожуючого догляду. Зате у азіаток рідко виникають кісетні зморшки біля рота, відзначають дерматологи.

   Щоб там не було, порада вашого особистого косметолога не зашкодить — можливо, все 10 кроків корейського догляду за обличчям для вас виявляться ідеальним методом.

   Бажаємо вам природної краси при мінімальному догляді,

ваша Зульфія

Статті по темі:

Поділіться

0 коментар(и)

Ваш коментар...
close