close
Меню

Захистимо щічки від морозу

Захистимо щічки від морозу

   На вулиці зима в самому розпалі: сніг, мороз та інші принади, які прекрасні, але так шкідливі нашій шкірі. Вони проявляються у вигляді лущення і почервоніння. Це негарно і незручно. Сьогодні я пропоную зробити крем, який надійно і надовго захистить вас від негоди. Цей універсальний крем можна наносити як на обличчя, так і на наші ручки, які так само страждають від холоду. Тільки треба запам'ятати одне важливе правило: який би не був крем захисний, використовувати його можна до температури -15 градусів і наносити на шкіру за пів години до виходу на холод.

  Отже, чим же наш захисний крем відрізняється від простого живильного. По-перше, в ньому досить великий відсоток олій, а по-друге, частина цих олій мінерального походження. Користі вони нам звичайно не принесуть, але ось від холодного вітру захистять чудово.

 

Рецепт досить простий:

ЖФ

- Ксильянс - 3 г

- Стеаринова кислота - 2 г

- Вазелін - 7 г

- Вазелінова олія - 10 г

- Батер ши нераф. - 2 г

- Олія обліпихи - 1 г

- Олія жожоба - 5 г

- Каприлово-капрікові тригліцериди - 3 г

 

ВФ

- Гідролат лаванди - 62 г

- Алантоїн - 1 г

АФ

- Феноксиетанол - 0,8 г

- Вітамін Е олійний 100% - 1 г

- Д-пантенол - 2 г

- СО2-екстракт шипшини - 10 кап.

- Ефірні олії лимона, апельсина, іланг-ілангу

 

   Якщо у вас шкіра не дуже чутлива, можете додати на 100 г крему 1 краплю ефірної олії кориці. Вона підсилює кровообіг в шкірі, зігріває і має такий чудовий аромат!

   Зважуємо наші олії та емульгатор в жароміцній ємності та ставимо на водяну баню плавитися. В той самий час відміряємо гідролат і розчиняємо в ньому алантоїн. Важливо пам'ятати, що гідролати не можна перегрівати! Як тільки наша жирна фаза крему розплавилася, з'єднуємо її з водної, за допомогою мініміксера. Змішуємо до тих пір, поки емульсія не почне трохи густіти. Потім залишаємо наш крем остигати й тільки після цього вводимо наші активи, не забуваючи про консервант. Усе! Залишилося тільки перекласти в баночку і користуватися із задоволенням.

Космецевт Олена Лемещук

Поділіться

0 коментар(и)

Ваш коментар...
close