close
Меню

Крем-гель матуючий

Крем-гель матуючий

Крем-гель зволожувальний

У сьогоднішньому випуску ми завершимо наш догляд за жирною і комбінованою шкірою обличчя. Після того, як наша шкіра вже очищена за допомогою гелю для вмивання і тоніка, приступаємо до завершального етапу: нанесення крем-гелю. Повірте мені, ваша шкіра його полюбить з першого застосування! Крем-гель виходить дуже легким, не липким, швидко всмоктується та ще й матує. Ви запитаєте, що ж робить його таким чудовим? По-перше, максимально легкі для жирної шкіри олії рисових висівок і мигдалю. Важливим фактором чистоти нашої шкіри виступатиме цинку оксид мікронізований. Саме в такому вигляді цинк чудово знімає запалення, звужує пори й матує шкіру. Для того, щоб закріпити таланти цинку, у вступній частині рецепту я використовую гідролат розмарину. Але і це ще не все! Всі ми любимо гладку і ніжну шкіру. А допоможуть нам в цьому гліколева і молочна кислоти.

   

Через те, що сьогодні у нас не крем, а крем-гель, нам знадобиться гелеутворювач. Хочу звернути вашу увагу на нову формулу Ксантану - це Ксантан Люкс. Він дуже швидко при мінімальному введенні дає гелеву структуру, і що не менш важливо, без липкості. І куди ж ми без улюблених усіма екстрактів: тріо томата, алое й огірка підкреслять свіжість і красу нашої шкіри.

Зацікавилися? Тоді приступимо до рецепта:

ЖФ

- Ксильянс - 2,0

- Олія раф. мигдальна - 4,0

- Олія раф. рисових висівок 4,0

- Каприлово-капрікові тригліцериди - 4,0

- Цинку оксид мікронізований - 3,0

ВФ

- Гідролат розмарину - 68,0

- Алантоїн - 0,5

- Молочна кислота - 0,5

- Гликолева кислота - 0,5

- Ксантан Люкс - 0,5

АФ

- Феноксиетанол - 0,8

- Д-пантенол - 3,0

- Гіалуронова кислота низькомолек. 1% р-н - 3,0

- Гіалуронова кислота високомолек. 1% р-н - 3,0

- Екстракти гліколеві томата й огірка по 1,0

- Алое-вера концентрат - 1,0

- Ефірна олія лимону, апельсина гіркого і грейпфрута по 5-7 крап. на 100,0 крем-гелю.

Приготування: у термостійкий посуд зважуємо емульгатор і олію. Ставимо на водяну баню плавитися. Потім зважуємо цинку оксид та диспергуємо його в олійній фазі за допомогою міні міксеру. Водночас, в інший термостійкий посуд відміряємо гідролат і ставимо підігріватися. Зважуємо і розчиняємо в гідролаті алантоїн, потім Ксантан Люкс до гелевої структури за допомогою все того ж міні міксера. Після цього додаємо в гель кислоти й ще раз перемішуємо.

Тепер можна приступати до з'єднання двох фаз: перевіряємо температуру (вона повинна бути приблизно однаковою) і змішуємо ВФ і ЖФ міні міксером. У вас повинна вийти консистенція молочка. Якщо ж ви любите текстуру щільніше, просто додайте більше Ксантану в ВФ. Знову перевіряємо температуру: вона повинна бути нижче 40°C і приступаємо до введення активів і консерванту.


Я недарма в рецепті використовувала цитрусові ефірні олії — вони чудово підходять для жирної та комбінованої шкіри. Якщо ж вам вони не подобаються, раджу такі поєднання на 100 г готового крем-гелю:


- Чайне дерево 2 крап. і лаванда 8 крап.
- Аніс 2 крап., лаванда 5 крап., бергамот 4 крап.
- Лемонграсс 3 крап., апельсин гіркий 7-8 крап.
- Лимон 8 крап., бергамот 3-4 крап.


Як бачимо, все не так вже й складно, а ваша шкіра буде вам дуже вдячна. Пробуйте і ви не пошкодуєте!

 

 Космецевт Олена Лемещук

Поділіться

0 коментар(и)

Ваш коментар...
close