close
Меню

Ефірки для сауни

Ефірки для сауни

   Всі пам'ятають фразу з відомого фільму: "кожне 31 грудня ми з друзями ходимо в лазню ..."

   Але я на місці кіногероїв не стала б обмежувати такі походи тільки новорічною ніччю. Сауна і лазня прекрасні не тільки для здоров'я всього організму, але і для шкіри в тому числі.

   Мене часто запитують: яку ефірну олію краще підібрати і який ефект від неї буде? Зараз ми детально розглянемо як і для чого ж варто застосовувати ефірні олії в межах лазень і саун.

   Перше, на що я хотіла б звернути вашу увагу, так це зовнішнє сприйняття аромату. Якщо при вдиханні аромат вам не подобається — не варто його застосовувати, від цього вам стане тільки гірше!

   Наступний критерій вибору — це якого ефекту ви хочете домогтися від проведення ароматерапії. Грейпфрут, апельсин, жасмин, лаванда і герань не тільки піднімуть вам настрій, але і сприяють зміцненню імунітету. Якщо ж у вас важкий робочий день і ви хочете розслабитися, вам на допомогу прийдуть ефірні олії лимону, мандарину, ісопу, бергамоту та іланг-ілангу.

   У вас є висип на тілі або ви страждаєте кашлем, я можу вам порадити олії, що сприяють дезінфекції та мають антибактеріальний ефект. До таких олій відносяться: ефірки дьогтю березового, гваякового дерева, імбиру, чебрецю, туї, евкаліпту, анісу, кедру, шавлії, чайного дерева, кориці, ялівцю.

   Як же правильно застосовувати ефірні олії в лазні? Ні в якому разі не капати в чистому вигляді на розжарені камені! Пам'ятайте, що якісна ефірна олія — продукт високої концентрації, застосовувати її варто з обережністю.

   Для початку вибираємо одну, або кілька ефірних олій і капаємо їх на відерце з водою, призначене для поливання каменів в лазні. Акуратно перемішуємо і виливаємо черпак води з ефірною олією на камені. Через деякий час процедуру повторюємо.

   Після того як шкіру розпарити, корисно зробити масаж. Для цього нам буде потрібно 15 мл базової олії та 3-4 краплі ефірної. В якості базових добре підійдуть легкі олії мигдалю, абрикосової й виноградних кісточок.

   Зробіть розслабляючий масаж з іланг-іланг, бергамотом і лимоном — ви відразу відчуєте себе набагато краще!

Проводьте процедури ароматерапії частіше і незабаром ви побачите результат.

Космецевт Олена Лемещук

Поділіться

0 коментар(и)

Ваш коментар...
close