close
Меню

Ефірні олії для волосся: комбінації і правила

Ефірні олії для волосся: комбінації і правила

Ефірні олії для волосся: комбінації і правила

   Ефірні олії в косметиці є безцінними, тому гріх не використовувати їх в догляді за волоссям. Ефіркі допомагають вирішити проблеми на зразок зайвої сухості або жирності волосся, зупиняють випадіння та взагалі просто приємно пахнуть! В асортименті інтернет-магазину «Зульфія» кілька десятків ефірних олій, певні комбінації яких можуть зробити шевелюру ідеальною.

   Спочатку нагадаємо, що ефірні олії є дуже концентрованими субстанціями, тому їх введення в косметику для волосся є вкрай мале. Зазвичай готується суміш ефірок, яку зберігають в крихітному флаконі темного скла. Цю суміш додають безпосередньо перед застосуванням в шампуні, маски, лікувальні емульсії для волосся. Популярними є і спреї: водна основа і ефіркі, розчинені у невеликій кількості спирту, відмінно показали себе в догляді за волоссям.

   Тепер про суміши ефірних олій для різного волосся і різних проблем. Найпоширеніші нарікання — це сухе ламке волосся, жирне волосся, випадіння волосся.

Ефірні олії для сухого волосся

   Сухий ламкий волосяний стрижень можна підлатати. Неоціненну послугу надасть кератин в будь-яких його формах. Але якщо вже мова зайшла про ефірки, то іланг-іланг, лаванда, жасмин, ряст, мандарин, сандал, пальмароза відмінно проявили себе у відновленні сухого, сивого, фарбованого волосся. Проведіть курс посиленого живлення для волосся, і вже через місяць помітите різницю: до волосся повернувся колишній блиск, вони стали пружними і більш щільними.

Суміш ефірних олійок «Для сухого волосся», 10 мл

- ефірна олiя мандарина — 12 крапель

- ефірна олiя лаванди — 8 крапель

- ефірна олiя рясту — 8 крапель

ефірна олiя іланг-ілангу — 2 краплі

- олiя пінника лугового — 9 мл

Змішати олії в пляшечці темного скла, додавати в разові дози шампуня (2 краплі) або маски (5 крапель). 

Ефірні олії для жирного волосся

   Жирне волосся псує життя, змушуючи мити голову щодня, але полегшення це не приносить: шкіра голови в шаленому темпі виділяє сальний секрет. Порятунок є — ефірна олія чайного дерева і м'яти. Незайвими виявляться також ефірні олії петигрену, ялівцю, сосни сибірської, ромашки, грейпфрута, іланг-ілангу та лимонної вербени.

   Як ви вже здогадалися, боротися з жирним волоссям потрібно курсом масок: перед кожним миттям голови наносите крем для волосся, в який додано 5 крапель такої суміші. Через 15 хвилин сміливо мийте голову звичним шампунем. Ефект є після першої ж маски.

Суміш ефірних олійок «Для жирного волосся», 10 мл

- ефірна олiя грейпфрута — 14 крапель

- ефірна олiя вербени лимонної — 6 крапель

- ефірна олiя петигрену — 4 краплі

- ефірна олiя чайного дерева — 4 краплі

ефірна олiя іланг-ілангу — 2 краплі

- олiя мигдальна — 5 мл

- олiя сливової кісточки — 4 мл

Змішати олії в пляшечці темного скла, додавати в разові дози шампуня (2 краплі) або маски (5 крапель). 

 

Ефірні олії вiд випадiння волос

   Як підсилити зростання волосся, які для цього потрібні ефірні олії? Питання часте, тому відразу ж звертаємо вашу увагу на ефірну олiю пачулі. Втирання масляної суміші (базова олійка і пара крапель пачулі) в шкіру голови не тільки підсилює приплив крові до волосяних цибулиночок, а й постачає їх корисними речовинами.

   Регулярний масаж пружною щіткою або пальчиками — перша умова, якщо хочете відростити волосся. Ефірні олії для росту волосся — це розмарин, апельсин (гіркий і солодкий), неролі, лист кориці, лимон, мандарин, кедр атласький.

Суміш ефірних олійок «Для росту волосся», 10 мл

ефірна олiя кориці листа — 2 краплі

- ефірна олiя лимона — 6 крапель

- ефірна олiя неролі 3% — 2 краплі

- олiя аргани — 9 мл

Змішати олії в пляшечці темного скла, додавати в разові дози шампуня (2 краплі) або маски (5 крапель). 

   Рецепти нескладні, але ж найголовніше в догляді за волоссям — регулярний масаж або хоча б аромарозчісування. І саме довгі зимови вечори можуть виявитися ідеальним часом для посиленого догляду за волоссям, отже, навесні будете у всеозброєнні!

Ваша Зульфія 

 

Рецепти та статті по темі:

Поділіться

0 коментар(и)

Ваш коментар...
close