close
Меню

Живильний крем з Ксильянсом

Живильний крем з Ксильянсом

 Сьогоднішнім випуском я відкрию огляд основних і важливих компонентів в кремоварінні — емульгаторів. І, мабуть, почну з одного з найбільш універсальних і моїх улюблених емульгаторів — Ксильянсу, він же Пшеничний емульгатор. На основі цього чудового емульгатора можна зробити рідке молочко й щільний крем при невеликому відсотку введення.

   Через те, що зараз зима, наша шкіра має потребу в харчуванні та захисті. Розглянемо застосування Ксильянсу на прикладі живильного захисного крему. Такий крем підійде для будь-якого типу шкіри, чудово вбирається і не закупорює пори. Крім того покращує колір обличчя, знімає свербіння і лущення, від сухості шкіри. Його інгредієнти прості й надійні. Віск яблука має настільки приємний і ніжний аромат, що не залишить нікого байдужим. Мигдальна олія підійде навіть для самої чутливої ​​шкіри. Батер ши та олія жожоба просто необхідні для повноцінного живлення та захисту шкіри, а гарбузова олія доповнить вітамінну підгодівлю, таку необхідну в осінньо-зимовий період.

   Окремим пунктом хочу виділити каприлово-капрікові тригліцериди, без яких я просто навіть не роблю крем! У цього компоненту маса переваг: хороший антиоксидант, не дає липкості готового продукту, а так само прискорює поглинання кремів.

 

Отже, нам треба з розрахунку на 100 г готового продукту (Ви звичайно ж можете робити менше):

 

Масляна фаза:

- Ксильянс - 3,0 г

- Стеаринова кислота - 1,0 г

- Віск яблука - 1,2 г

- Батер ши органік - 5,0 г

- Олія мигдальна - 10,0 г

- Олія жожоба - 3,0 г

- Олія гарбуза нерафінована - 3,0 г

- Каприлово-капрікові тригліцериди - 5,0 г

Водна фаза:

- Гідролат жасмину - 62,0 г

- Алантоїн - 1,0 г

Сукупні активи:

- Феноксиетанол - 0,8 г

- Кризалідна олія - 1,0 г

- Д-пантенол - 2,0 г

- Вітамін Е олійн. 100% - 1,0 г

- Вітамін F - 1,0 г

   Для створення кремів я раджу брати термостійкий посуд, здатний витримувати значне нагрівання і не луснути в самий невідповідний момент.

Зважуємо емульгатори, віск і олії, а так само тригліцериди в ємність, де буде створюватися наш крем, і ставимо на водяну баню. Потім в інший ємності відміряємо наш гідролат і так само відправляємо нагріватися. У цей час зважуємо алантоїн і висипаємо в підігрітий гідролат. Змішуємо до повного розчинення.

 

Важливо! Не перегрівайте гідролат, інакше всі корисні властивості зникнуть!

Тугоплавкі в нашому рецепті - емульгатори. Для них потрібна температура приблизно 65 градусів. Нагріваємо олійну і водну фази до однакової температури та змішуємо за допомогою нашого надійного помічника мініміксера. Особисто мені до душі мініміксер-дрель - досить потужний і простий у застосуванні.

Змішуємо наш крем до моменту, коли він починає густіти та залишаємо остигати. Для того щоб наші вітамінчики не руйнувалися, вводимо їх при температурі не вище 40 градусів. Ну і звичайно ж не забуваємо про консервант. Я використовую простий і надійний феноксиетанол, з яким вашому крему не страшні ніякі бактерії та цвіль.

Плюс додаємо ефірні олії за типом шкіри або вашої переваги. Моє найулюбленіше поєднання - жасмин і троянда з парою крапельок апельсина.

Сподіваюся, що цей рецепт стане вашим улюбленим, а шкіра ніжною і здоровою!

 

Космецевт Олена Лемещук

Поділіться

0 коментар(и)

Ваш коментар...
close