close
Меню

Сонечко, привіт!

Сонечко, привіт!

Сонячна активність набирає свої оберти. У кого-то рання відпустка, а хтось відпочиває на зеленому морі городу. Щоб не стати жертвою від любові до засмаги, пора заготовити на літо захист. І для себе і для всієї сім'ї. Не проблема купити крем в магазині — вибір великий. Помучивши себе трохи серед сотні флакончиків і береш той, що красивіше. А в ньому немає гарантії, що всі УФ-фільтри корисні і небезпечні. Тому пропоную зробити сонцезахисний крем з натуральних інгредієнтів, які точно не завдадуть шкоди шкірі.

 Ми будемо використовувати мінеральні оксид цинку і діоксид титану в мікронізованому вигляді, а так само посилимо їх дію оксибензоном. Але не тільки цим багатий наш сонцезахисний крем. Мало хто знає, що і природні олії володіють невеликою сонцезахисною дією, а зокрема це олія насіння моркви, кокосу, ши і кунжуту в їх чистому нерафінованому вигляді.

Так як крем у нас призначений для всієї сім'ї, склад його буде максимально простим і ефективним. Тепер ви зможете не боятися, що ваша дитина обгорить на сонечку. Для зволоження шкіри я взяла перевірене поєднання сечовини, сорбіту та гліцерину, посилене дією гіалуронових кислот. А для заспокоєння шкіри використовуватимемо Д-пантенол, екстракт ромашки і лаванди.

Якщо ви не знаєте з яким фактором захисту зробити крем, то можете сміливо на всі випадки готувати з SPF 30. Його ми і розглянемо.

Отже, що нам треба з розрахунку на 100 г крему:

ЖФ

- Ксильянс - 3,0

- Олія кокосу нераф. - 5,0

- Олія ши нераф. - 2,0

- Олія кунжуту нераф. - 4,0

- Олія жожоба раф. - 3,0

- Олія насіння моркви нераф. - 4,0

- Каприлово-капрікові тригліцериди - 4,0

- Цинку оксид мікронізованний - 5,0

- Діоксид титану мікронізованний - 4,0

- Оксибензон - 3,0

ВФ

- Гідролат лаванди і ромашки - 45,0

- Алантоїн - 1,0

- Сечовина - 2,0

- Сорбіт - 2,0

- Гліцерин - 2,0

АФ

- Феноксиетанол - 0,8

- Д-пантенол - 2,0

- Гіалуронова кислота низькомол. 1% р-р - 3,0

- Гіалуронова кислота високомол. 1% р-р - 3,0

- Екстракт глікол. ромашки - 1,0

- Екстракт глікол. ламінарії - 1,0

- СО2-екстракт лаванди - 0,2

- СО2-екстракт алое - 0,2

- Ефірна олія жасмину або лаванди 10 крап.

Приготування: в жароміцній ємності зважуємо емульгатор і олії, ставимо на водяну баню плавитися. Після цього додаємо в ЖФ оксид цинку, діоксид титану і оксибензон. Ретельно розмішуємо за допомогою міні-міксеру. В цей же час в іншій жароміцній ємності відміряємо гідролати, додаємо до них компоненти з ВФ і ставимо підігріватися, при цьому постійно помішуючи для розчинення. Важливо не перегрівати гідролат для збереження його корисних властивостей! Після розчинення змішуємо міні-міксером ВФ і ЖФ. Температура при цьому у них повинна бути приблизно однаковою. Ми залишаємо остигати наш крем і тільки після цього вводимо активи і консервант. Перекладаємо крем в зручну тару і можемо сміливо йти засмагати.

Так як наш крем в основному на мінеральних фільтрах, оновлювати його слід кожні 2-3 години перебування на сонці. А для рівної і гарної засмаги використовуйте в їжу олію волоського горіха і ваш колір шкіри буде неперевершений!

Космецевт Олена Лемещук

Поділіться

0 коментар(и)

Ваш коментар...
close