close
Меню

Рецепт зволожуючого молочка

Рецепт зволожуючого молочка

Наша шкіра, як примхлива дівчина, завжди вимагає до себе уваги і догляду. Але ми постійно чимось зайняті: то фітнесом, то басейном, то
солярієм. Загалом намагаємося вести модний нині здоровий спосіб життя. Після такого навантаження (басейн, наприклад) наша шкіра відчуває себе пересушеною і втомленою. Давайте ж їй допоможемо! Молочко для тіла з оліями макадамії і кокосу — варіант крему, який зручно взяти з собою на тренування в практичному флаконі-дозаторі. Рецепт простий. Отримана ніжна емульсія зробить шкіру шовковою і м'якою. Олії подарують їй повноцінне живлення, а зволожуючий актив Aquaxyl напоїть вологою глибоко і надовго.

 

 У рецепті я використовувала всього 2 олії, але повірте вашій шкірі вони сподобаються. Олії кокоса і макадамії в чистому нерафінованому вигляді дадуть шкірі повноцінне зволоження та живлення. Ще хочу вас познайомити з чудовим зволожуючим компонентом — Aquaxyl. Він дає тривале зволоження, за рахунок чого шкіра виглядає пружною і доглянутою. Але і це не все! Для захисту від зовнішніх факторів і додаткового зволоження ми використовуємо хітозан в рідкій формі. У такому вигляді він максимально зручний в застосуванні, вводиться легко і просто. Під час застосування створює захисну невидиму плівку, яка вбереже вас від втрати вологи.

 

Якщо ви всерйоз налаштувалися бути красивими і ще й з доглянутою шкірою, тоді наше молочко для вас! Отже:

 

 

 

ЖФ
- Ксильянс 3,5
- Стеаринова кислота 1,0
- Олія кокосу нераф. 8,0
- Олія макадамії нераф. 4,0
- Каприлово-капрікові тригліцериди 3,0
- Коньяк маннан 0,1

ВФ
- Гідролат полуниці 64,0
- Алантоїн 1,0
- Сорбіт 3,0
- Гліцерин 3,0

АФ
- Феноксиетанол 0,8
- Олеїнова кислота 0,5
- Д-пантенол 2,0
- Хітозан рідкий 2,0
- Aquaxyl 3,0
- Екстракт алое-віра концентрат 1,0

- Ефірні олії троянди і жасмину по 5 крап.

 

Приготування: в жароміцній ємності зважуємо емульгатор, стеаринову кислоту і олії, ставимо на водяну баню і топимо до повного розплавлення. Потім туди ж додаємо коньяк манан і диспергуємо його в ЖФ. В цей же час відміряємо гідролат і ставимо підігріватися, стежачи за тим, щоб не було перегріву. Зважуємо алантоїн, сорбіт і гліцерин, розчиняємо їх в гідролаті. Перевіряємо температуру двох фаз, вона повинна бути приблизно однаковою і змішуємо їх за допомогою міні-міксеру до однорідної консистенції. Ми залишаємо остигати до температури 40 * С, потім вводимо активи і консервант. Переливаємо все в зручний флакон. Усе! Тепер можна не боятися, що шкіра буде пересушеною після хлорованої води.

Космецевт Олена Лемещук

Поділіться

0 коментар(и)

Ваш коментар...
close